Василь Авраменко і Волинь - Косаківська, Леся Петрівна; Kosakivska, Lesia P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 1999)
Василь Кирилович Авраменко довгий час був невідомий на Батьківщині, хоча саме йому Україна завдячує популярністю своїх національних танців у світі. Сьогодні, коли його ім'я повертається у лоно рідної культури, особливо приємно відмітити, що творча діяльність видатного хореографа проходила і на теренах нашого краю.
Keywords: Авраменко В. К.; Avramenko V. K.; Волинь; Volyn