Роль соціокультурних стереотипів у процесі міжкультурної взаємодії (крізь призму україно-чеської взаємодії у ХХ ст.) - Колосок, Тетяна Святославівна; Колосок, Татьяна Святославовна; Kolosok, Tetiana (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2007)
У статті розглядаються особливосты етнокультурних стереотипів, їх роль у міжкультурній взаємодії; аналізується механізм формування стереотипів у процесі/результаті україно-чеської взаємодії в ХХ ст. In the article the peculiarities of ethnocultural stereotypes, their role in the intercultural interaction are investigated, the mechanism of stereotypes fonning as a result of Ukrainian-Czech interaction in the 20m century is analyzed.
The Role of Social Cultural Stereotypes in the Intercultural Interaction Process (in the Light of Ukrainian-Czech Interaction in the 20th Century)
Keywords: стереотип; stereotype; міжкультурна взаємодія; intercultural interaction; україно-чеська взаємодія; Ukrainian-Czech intercultural interaction