Екологічні аспекти сталого розвитку продуктивних сил регіону - Бояр, Андрій Олексійович; Boiar, Andrii O. (Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, 2001)
Розробка чітких теоретико-прикладних принципів сталого розвитку суспільства є першочерговим завданням на сучасному етапі. Науково обґрунтована та втілена в життя концепція сталого розвитку дасть змогу комплексно підійти до вирішення соціальних, економічних, екологічних, політичних та ін. проблем гармонізації розвитку продуктивних сил, поставить ці проблеми в єдину площину, зробить їх співвимірними та цілісно керованими.
Keywords: сталий розвиток; екологізація; природоохоронна діяльність; регіон