Теоретичні засади сталого просторового розвитку транскордонного регіону в умовах регіоналізації та інтеграції - Павліха, Наталія Володимирівна; Кицюк, Ірина Василівна; Pavlikha, Nataliya V.; Kytsyuk, Iryna V. (Національна академія наук України, 2011)
Розглянуто сутність сталого просторового розвитку транскордонного регіону, його місце та значення в процесі регіоналізації та інтеграції.

The еssence of sustainable spatial development of transborder region, its place and significance in the process of regionalization and integration are considered.
Теоретические основы устойчивого пространственного развития трансграничного региона в условиях регионализации и интеграции
The theoretical basis of sustainable spatial development of transborder region in terms of regionalization and integration
Keywords: сталий просторовий розвиток; регіон; транскордонний регіон; транскордонне співробітництво; процеси інтеграції; sustainable spatial development processes.; region; transborder region; transborder cooperation; integration processes