Іконологія - Дейнека, Людмила Панасівна; Колосок, Тетяна Святославівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Інститут соціальних наук, Бібліотека, 2013)
Подано бібліографічну інформацію з курсу "Іконологія" (Інститут соціальних наук). Видання включає книги, автореферати дисертацій, статті із продовжуваних, періодичних та неперіодичних видань (наявні у фондах бібліотеки) та електронні ресурси.
Література, подана в покажчику, згрупована у розділи: 1. Теоретичне становлення іконологічного методу інтерпретації творів мистецтва в західному мистецтвознавстві першої половини ХХ ст. Співвідношення іконології й іконографії, іконології й богослов’я 2. Ікона крізь призму християнського світогляду та біблійну антропологію. Ікона в літургійному просторі 3. Іконошанування та іконоборство 4. Іконографія Ісуса Христа та Святої Трійці 5.Образ Богородиці в іконографії 6. Живопис ісихазму. Розміщення бібліографічних матеріалів у розділах подано за алфавітом прізвищ авторів або за назвою документа. Підбір бібліографічної інформації завершено у вересні 2013 р.
Keywords: бібліографічні видання; іконологія; 86я1