Механізм забезпечення соціального захисту населення територіальної громади - Карпин, Софія Мар'янівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Бакалаврську роботу присвячено вивченню соціального захисту на рівні конкретної громади, що може допомогти краще розуміти, які чинники впливають на ефективність соціальних програм та як їх можна оптимізувати для задоволення потреб населення. Проблема, порушена у роботі, це важливий етап у розробці нових підходів до переосмислення соціальної політики в Україні, визначення чіткої мети, завдань, механізмів і етапів її реалізації. У бакалаврській роботи досліджено теоретичні основи даної проблеми, зокрема сутність, завдання та нормативно-правова база соціального захисту населення в умовах децентралізації. Вивчено соціальний захист жителів Луцької територіальної громади та його організаційне забезпечення. Проаналізовано особливості реалізації цільових програм соціального захисту окремих категорій населення та наведено пропозиції щодо удосконалення механізму забезпечення соціального захисту населення територіальної громади. В результаті дослідження бакалаврська робота має на меті надати важливі висновки та рекомендації щодо удосконалення механізму забезпечення соціального захисту населення Луцької територіальної громади.
Keywords: соціальний захист; соціальне забезпечення; територіальна громада