Оцінка ступеня використання типологічного потенціалу насаджень сосни звичайної у вологому суборі Рудниківського лісництва філії «Колківське лісове господарство» - Сеньків, Юрій Вікторович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Сучасне лісове господарство висуває великі вимоги до лісової типології, яка покликана дати природно-історичні засади для проектування та здійснення лісівничих, лісокультурних та лісомеліоративних заходів. Це покладає на неї велику відповідальність за ефективність вирішення найважливіших народногосподарських завдань, що стоять перед лісівництвом. Від розвитку лісової типології, від швидкості впровадження у практику її досягнень значною мірою залежатиме і загальний розвиток нашого лісового господарства. У першому розділі наводяться загальне поняття про лісову типологію та продуктивність деревостанів в Україні, а також класифікація рубок. Другий розділ містить характеристику об’єкта дослідження, а також основні положення методики досліджень та природно-кліматичні умови регіону досліджень. Третій розділ містить аналіз лісорослинних умов Рудниківського лісництва та визначення типологічного потенціалу насаджень сосни звичайної в умовах вологого субору Рудниківського лісництва. Четвертий розділ містить у собі матеріально-грошову оцінку заготовленої деревини при проведенні рубки головного користування. П’ятий розділ висвітлює охорону праці і вимоги безпеки під час лісовпорядних та пошукових робіт. Робота виконана на 52 сторінках друкованого тексту, містить 11таблиць, проілюстрована 7 рисунками. Загальні висновки з проведених досліджень наведені в кінці роботи, перед списком використаної літератури (37 джерел).
Keywords: типологічний потенціал; насадження сосни