Психологія коучингу - Кульчицька, Анна Валеріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Мета і завдання освітнього компонента полягають у формуванні комплексного уявлення про коучинг, про сутність й особливості процесу коучингу, а також про основні інструменти коучингу, які можуть бути застосовані у різних сферах життєдіяльності, в тому числі освітній. До основних завдань курсу входить ознайомлення здобувачів з історією виникнення коучингу, основним принципам та завданням психології коучингу; формування у здобувачів системи поглядів на основні вимоги до особистості коуча відповідно професійних стандартів та ключові компетенції коуча; ознайомлення з особливостями процесу коучингу, основними аспектами вивчення запиту, категорією потенційних клієнтів коуча, особливостями емоційної та мотиваційної складової під час коучингового процесу
Keywords: коучинг; самоактуалізація; мотивація; прокрастинація; аксіологічний підхід; ресурсний підхід; активне слухання; цілепокладання