Вступ до спеціальності та основи наукових досліджень - Кульчицька, Анна Валеріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Вивчення освітнього компоненту передбачає визначення поняття «професія»; принципи класифікації професій; галузі сучасної психології; коло проблем, які вирішуються сучасними психологами, етичний кодекс психолога; питання академічної доброчесності, специфіку предметної сфери діяльності практичного психолога; сфери і види діяльності професійного психолога; принципи роботи психологічної служби в різних галузях; поняття та принципи, технологію, структуру оформлення, правила психологічного дослідження;. Освітній компонент передбачає формування вмінь визначати коло проблем, що досліджуються сучасними психологами; визначати принципи побудови сучасних психологічних досліджень; застосовувати ці знання в конкретних емпіричних дослідженнях; орієнтуватися у світі психологічних професій; використовувати на практиці основні положення етичний кодекс психолога на практиці, тощо.
Keywords: психологія; професійні стандарти; професія психолога; академічна доброчесність; наукове дослідження; методи дослідження; галузі психології; професійна етика