Туризм як чинник регіонального розвитку (на прикладі Смідинської ОТГ Волинської області) - Мельник, Андрій Васильович; Мельник, Надія Вікторівна; Качаровський, Роман Євгенович; Чижевська, Лариса Тарасівна (Cognum Publishing House, London, United Kingdom, 2020)
Проведено дослідження особливостей розвитку Смідинської ОТГ Волинської області в умовах децентралізації. Проаналізовано Стратегію розвитку ОТГ на 2019-2028 рр., окреслено місце туристичної сфери у загальному розвитку економіки регіону. Охарактеризовано наявний природно-рекреаційний потенціал та історичну та культурну спадщину Смідинської ОТГ. Оцінено сучасний стан розвитку туристичної інфраструктури. Окреслено види перспективні види туризму. Комплексний аналіз дозволив виявити проблеми галузі та запропонувати шляхи їх вирішення
Keywords: Волинська область; туризм; регіональний розвиток; туристично-рекреаційний потенціал; Стратегія розвитку ОТГ; Смідинська ОТГ; 911.3:338.48-53(477.82-22)