Діяльність суду і прокуратури України по забезпеченню законності правових актів місцевих органів влади в період з 1945 по 1991 рр. (історико-правові аспекти) - Кравчук, Володимир Миколайович; Kravchuk, V. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 2001)
На підставі аналізу архівних матеріалів та історико-юридичної літератури досліджується діяльність суду і прокуратури по забезпеченню законності правових актів місцевих органів влади. Значна увага приділяється аналізу правової природи провадження у справах, що виникають з адміністративно-правових відносин. Визначається роль і значення судового контролю за законністю правових актів місцевих органів влади, при цьому наводяться приклади з практики. On the base of the analysis of arhivisis materials and historical and juridical literature are study the activity of the court and the public prosecutor’s office on guarantee the lawfulness of the lawful statements of the local state bodies. The main attention is given to analysis of the lawful character of conduct on the cases which are arisen from administrative-legal relations. Defined the role and the sense of judicial control for the lawfulness of the lawful statements of the local state bodies and are directs the examples of the practice.
The activity of the court and the public prosecutor’s office on guarantee the lawfulness of the lawful statements of the local state bodies in 1945-1991
Keywords: суд; прокуратура; правовий акт; місцеві органи влади; судовий контроль; the court; the public prosecutor’s office; lawful statement; local state bodies; judicial control