Багаторічні коливання середньорічного стоку води р. Вижівка (гідропост Руда, басейн Припʼяті) - Павловська, Тетяна Сергіївна; Ганущак, Мар'яна Михайлівна; Туревич, Богдан Олександрович (Університет Григорія Сковороди в Переяславі, 2026)
Зʼясовано тенденцію багаторічних коливань водного стоку р. Вижівка (гідропост Руда, басейн Припʼяті) за увесь період неперервних гідрологічних спостережень (1946−2025 рр.), визначено статистичну значущість цих змін, проаналізовано циклічність коливань середньорічного стоку. За допомогою різницевої інтегральної кривої визначеною тривалістю фаз водного режиму річки, здійснено спробу спрогнозувати водність річки в найближчі роки.
Keywords: водний режим; Волинська область; гідропост; річковий стік; середньорічні витрати води річки; циклічні коливання водного стоку річки; 556.53:627(477.82)