Наукова інтерпретація сучасного кримінально-виконавчого процесу України (історіографія проблеми) - Яцишин, Михайло Михайлович; Yatsyshyn, M. (Громадська організація «Центр правових досліджень Фурси», 2009)
У даному дослідженні ставиться мета систематизувати наукові ідеї, теорії та концепції, що обґрунтовують юридичну суть кримінально-виконавчого права як науки, обумовленої історичним фактом її виникнення на сучасному етапі державотворення, а також наукові знання про найважливіші складові цієї кримінально-виконавчої діяльності, акцентуючи увагу на дослідженні нових, маловивчених аспектів цього виду кримінально-правових суспільних відносин.
Keywords: кримінально-виконавче право; кримінально-виконавчий процес; Україна; історіографія