Почуття меншовартості у структурі психологічних досліджень - Іванашко, Оксана Євгенівна (My University, 2023)
Почуття меншовартості виникає як порушення механізмів формування власної цінності. Поступово з ситуативного почуття воно перетворюється у психологічну проблему і блокує процеси особистісної самореалізації у різних сферах діяльності. Протилежними полюсом почуття меншовартості є почуття самоцінності, яке забезпечується шляхом психології корекції емоційно-ціннісного компоненту самосвідомості та ситуацією успіху у різних видах діяльності.
Keywords: меншовартість; ієрархія цінностей