“Філософія спорту” – новий напрям у фізкультурно-спортивному наукознавстві? - Ібрагімов, М.; Ibrahimov, М. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті розглядаються проблеми становлення в українському гуманітарному наукознавстві “філософії спорту”, яка з екзистенційно-антропологічних світоглядних позицій розглядає “спортивне тіло” як її центральну категорію й за допомогою розкриття її змісту досягнення фізкультурно-спортивної науки включаються в загальний культурно-цивілізаційний суспільствознавчий континуум. The article deals with the problems of “sport philosophy” establishment in the Ukrainian humanitarian science of science, which considers the “sports body” as its central notion from the existential-anthropological worldview through which the achievements of sports science are included in the general cultural and civilizing continuum of social science
“Sports Philosophy” – New Direction in Sport Science
Keywords: “філософія спорту”; “спортивне тіло”; ідея; світогляд; історіософія; тілесність; фізична культура; фізичне виховання; the “sports philosophy”; “sports body”; idea; worldview; physical culture; physical education