Шляхи збільшення природного рекреаційного потенціалу Доросинівської територіальної громади Волинської області в умовах децентралізації - Нетробчук, Ірина Марківна; Білецький, Юрій Валентинович; Карпюк, Зоя Костянтинівна; Чижевська, Лариса Тарасівна; Полянський, Сергій Володимирович; Стельмах, Валентина Юріївна; Семенюк, Юлія Сергіївна; Качаровський, Роман Євгенович (Видавнича група "Наукові перспективи", 2024)
Проведено детальний аналіз результатів досліджень природного рекреаційного потенціалу та окремих компонентів навколишнього середовища на регіональному та локальному рівнях. Охарактеризовано етапи створення та систему розселення Доросинівської територіальної громади Луцького району Волинської області. Здійснено опис особливостей мезоклімату (температурний режим, кількість опадів тощо), ґрунтовий покрив, гідрографічну мережу, структуру земельних ресурсів, видову та вікову структуру лісових деревостанів, природно-заповідний фонд. Охарактеризовано біологічне (фауністичне і флористичне) та ландшафтне різноманіття існуючих об’єктів ПЗФ. Запропоновано комплекс заходів для збереження та раціонального використання природного рекреаційного потенціалу громади.
Keywords: територіальна громада; децентралізація; природно-заповідний фонд; рекреаційний потенціал; клімат; поверхневі води; земельні ресурси; ґрунтовий покрив; природно-заповідні об’єкти; Доросинівська ТГ; Луцький район; Волинська область; 911.3:330.15](477.82-72):379.8