Поняття спортивно-оздоровчого туризму та його характерні риси - Єрко, Андрій; Yerko, Аndrew (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
Розкрито поняття спортивно-оздоровчого туризму, спортивного туризму, спортивно-оздоровчого походу. Окреслено основні риси та завдання спортивно-оздоровчого туризму, проаналізовано його види та функції. Досліджено різні підходи щодо формулювання цього поняття, виявлено характерні ознаки й особливості. Класифікація спортивно-оздоровчого туризму допоможе досконаліше вивчити його видозміни, основні тенденції розвитку та характерні риси, дозволить упорядкувати знання та глибше пізнати суть спортивно- оздоровчого туризму, вирішувати проблеми його територіальної організації, планувати розвиток матеріальної бази, виробляти й реалізовувати туристський продукт. The main terms such as sport and health tourism sport, sport tourism, Sport and health walking tripshave been highlighted in the article. The main features and tasks of sport and health tourism, have been introduced. Its main functions and its main kings have been analyzed. The different agoroaches to the formation of the term sport and health tourism have been investigated. The typical features and peculiarities of sport and health tourism have been established. The classification of sport and health tourism will help to improve studying of its development, changes, main tendencies of development and its typical features, also it will allow to regulate the knowledge and learn the sense of sport and health tourism duper. It will help to decide the problems of its area organization, to plan the development of the material base, to produce and realize the tourism product.
Terms of Sport and Health Tourism and Its Main Peculiarities
Keywords: спортивно-оздоровчий туризм; спортивний туризм; функції спортивно-оздоровчого туризму; види спортивно-оздоровчого туризму; sports and health tourism; sport tourism; function of sports and health tourism; types of sports and health tourism