Синтаксична парадигма відмінків сучасної української мови - Костусяк, Наталія Миколаївна; Kostusyak, N. M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті системно описано синтаксичну парадигму відмінків, визначено кількість грамем, ієрархізовано й схарактеризовано формальні засоби їхньої реалізації. In the article the systematic description of the case syntactic paradigm is carried out, its number of grammemes is defined, the formal means of implementation is described and characterized.
The Syntactic paradigm of the modern Ukrainian language cases
Keywords: парадигма; відмінок; грамема; суб’єкт; об’єкт; адресат; інструменталь; локатив; paradigm; case; grammeme; subject; object; addressee; instrumental; lokativ