Використання хронобіологічних паспортів як засобів оптимізації режиму дня студентів класичного університету під час планування режиму занять фізичною культурою - Тимченко, Ганна; Tymchenko, Hanna; Жукова, Лариса; Zhukova, Larysa (Східноєвропейський національний університеті імені Лесі Українки, 2015)
Однією з причин погіршення стану здоров’я молоді є розузгодження внутрішніх біоритмів та базових циклів «праці й відпочинку», «сну та пильнування» й режиму харчування. Питання профілактики десинхронозу в студентів полягає в плануванні та оптимізації розпорядку дня з урахуванням біоритмологічного типу людини. Хронобіологічний паспорт є системою моніторування здоров'я студентів із використанням хронобіологічного підходу. One of reasons of worsening of the state of health of young people is miscoordination of internal biorhythms and base cycles of «work and rest», «sleep and wakeful state» and diet. The questions of prophylactics of desynchronosis of students consist in planning and optimization of the daily routine taking into account a biorytmological type of a man. Chronobiological passport is a system of health monitoring of students with the use of chronobiological approach.
Usage of the Chronobiological Passports as Means of Optimization of the Daily Routine for Classical University Students in Physical Training Classes Planning
Keywords: десинхроноз; адаптація; хронобіологічний тип; хронобіологічний підхід; desynchronosis; adaptation; chronobiological type; chronobiological approach