Авторські школи України як феномен інноваційної освітньої практики - Гончарук, Ольга; Goncharuk, Olga (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті висвітлено етапи становлення авторських шкіл в Україні. Акцентовано увагу на спеціалізації означеного освітнього закладу як феномену інноваційної освітньої практики. Схарактеризовано ключові положення авторських шкіл А. Макаренка, В. Сухомлинського, М. Гузика; наголошено їх роль у становленні й розвитку сучасних експериментальних освітніх установ.
Author’s School in Ukraine as a Phenomenon of Innovative Educational Practices
Keywords: авторські школи; author’s school, innovative educational practice, personal orientation education; інноваційна освітня практика; особистісна орієнтація освіти.