Інвестиційна діяльність регіону в умовах європейської інтеграції: ретроспективний аналіз та напрями активізації - Лугова, Марина Сергіївна; Цимбалюк, Ірина Олександрівна; Павліха, Наталія Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
У монографії виконано теоретичне узагальнення та запропоновано нові наукові підходи до виконання актуального науково-практичного завдання, яке полягає в поглибленні теоретико-методичних і практичних засад організаційно-економічного забезпечення активізації інвестиційної діяльності в регіоні за умов європейської інтеграції. Розкрито теоретико-методичні основи інвестиційної діяльності в регіоні та удосконалено концептуальні засади її активізації. Здійснено ретроспективний аналіз інвестиційної діяльності в Україні та її регіонах, проаналізовано сфери залучення інвестицій, здійснено оцінку ефективності інвестиційної діяльності й достатності інвестицій у регіонах. Розкрито механізм активізації інвестиційної діяльності в регіонах України із врахуванням досвіду країн Європейського Союзу, виконано моделювання цього процесу, розроблено рекомендації щодо формування стратегії активізації інвестиційної діяльності в регіоні. Видання рекомендоване науковій спільноті, керівникам, управлінцям, менеджерам усіх рівнів та іншим зацікавленим особам.
Keywords: Інвестиції; євроінтеграція; інвестиційна діяльність; сталий розвиток; 330.322(477)(043.5)