Особливості дипломатичного листування (на матеріалі французької мови) - Martyniuk, Oksana; Мартинюк, Оксана (Міжнародний гуманітарний університет, 2019)
Статтю присвячено основним характеристикам дипломатичного листування. Досліджено різні види дипломатичних документів, їхня мовна специфіка та особливості застосування. Доведено, що вибір необхідного документа, а також правильність його оформлення та своєчасність надсилання до адресата є важливим у дипломатичній практиці. The article is devoted to the main characteristics of diplomatic correspondence. Various types of diplomatic documents, their linguistic specifics and peculiarities of the application are investigated. It is proved that the choice of the necessary document, as well as the correctness of its design and timeliness of submission to the addressee is important in diplomatic practice.
Peculiarities of diplomatic correspondеnce (based on the French language)
Keywords: Міністерство закордонних справ; дипломат; дипломатичне листування; дипломатична нота; меморандум; адресат; Ministry of Foreign Affairs; diplomat; diplomatic correspondence; diplomatic notes; memorandum; memorable note; communiqué; addressee