Основні напрями кліматичної дипломатії ЄС - Тихомирова, Євгенія Борисівна; Tykhomyrova, Yevheniia B. (Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, 2018)
Зазначається, що Європейський Союз відігравав і продовжує відігравати одну з найбільш важливих ролей у контексті зміни клімату. ЄС є єдиним наднаціональним об’єднанням у рейтингу ефективності зміни клімату на 21 місці, хоча тут є великі відмінності в показниках окремих членів ЄС. Важливу роль в процесі зміни клімату грає міжнародна кліматична дипломатія. Кліматична дипломатія ЄС фокусує увагу на трьох основних пріоритетах. Механізми її реалізації передбачають конкретні заходи з кожного напряму. Особливе місце в системі заходів кліматичної дипломатії в ЄС займають інформаційно-комунікаційні інструменти. Для посилення кліматичної дипломатії у документах ЄС передбачено забезпечення кращого потоку інформації різного напрямку.
Keywords: Європейський Союз; зміни клімату; Індекс ефективності зміни клімату; кліматична дипломатія; кліматична комунікація