Поняття професійного стресу і причини його виникнення - Мушкевич, Мирослава Іванівна; Mushkevych, Myroslava Ivanivna (Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, 2012)
У статті описані основні характеристики поняття професійного стресу, представлені професії, які як у вітчизняній, так і зарубіжній психологічній літературі, вважаються найбільш стресовими. Виділені чинники професійного стресу. Визначені екстремальні фактори, пов’язані зі змістом, умовами й організацією діяльності. Запропоновані шляхи та методи подолання професійного стресу
Мушкевич Мирослава Іванівна - канд. псих. наук, доцент, зав. кафедрою медичної психології та психодіагностики Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: професійний стрес; фізичне здоров’я; психологічне здоров’я; екстремальні фактори; синдром психічного вигорання; психічна напруга; психічна саморегуляція; стресостійкість