Оборонні бої на Волині (червень 1941 р.) - Ленартович, Олег; Lenartovych, Oleh (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Відтворено хід бойових дій на південно-західній ділянці німецько-радянського фронту в червні 1941 р. Аналізується логістика оборонної тактики Червоної армії та наступальної – німецького вермахту на Волині. Акцентується увага на героїчній обороні прикордонних застав, розташованих у регіоні, аналізуються причини невдач та їхні наслідки.

The article restored course of hostilities in the south- west interval German-soviet front in June 1941 analyzed logistics defensive tactics of the Red Army and the Wehrmacht offensive in Volhynia. Focuses on the heroic defense of the frontier outposts stationed in the region, analyzes the causes of failures and their consequences.
Defensive Battles in Volyn (June 1941)
Keywords: Червона армія; вермахт; окупація; війна; героїзм; Red Army; the Wehrmacht occupation; war; heroism