Корекція процесу формування бережливості в учнів молодшого шкільного віку із психофізичними порушеннями - Дячук, Людмила Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У магістерській роботі проаналізовано та узагальнено стан досліджуваної проблеми в теорії і практиці спеціальної та інклюзивної освіти; визначено завдання та зміст виховання бережливості в учнів молодшого шкільного віку із психофізичними порушеннями; з’ясовано шляхи виховання бережливості та особливості їх реалізації у закладі інклюзивної освіти; обґрунтовано критерії оцінки виховання бережливості у дітей з психофізичними порушеннями, показати динаміку розвитку обраних параметрів. У першому розділі розкриваються психолого-педагогічні основи формування бережливості в учнів молодшого шкільного віку із психофізичними порушеннями. Другий розділ присвячений вивченню та обґрунтуванню шляхів процесу формування бережливості у дітей молодшого шкільного віку із психофізичними порушеннями.
Keywords: бережливість; корекція