Державне регулювання та нормативне забезпечення діяльності газотранспортних підприємств в Україні - Коротя, Мирослав Іванович; Теслюк, М.І.; Korotia, Myroslav I.; Tesliuk, M. I. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2017)
Питання державного регулювання діяльності газотранспортних підприємств є надзвичайно важливим, адже мова йде про ринок природної монополії. Згідно визначення Конституції України, природна монополія – стан товарного ринку, при якому задоволення попиту на цьому ринку є більш ефективним за умови відсутності конкуренції внаслідок технологічних особливостей виробництва. Підприємством що займається транспортуванням природного газу в Україні, є Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України». Саме тому необхідний ретельний контроль з боку держави щодо прозорої діяльності цієї установи на ринку.
Науковий керівник - Павлов Костянтин Володимирович, кандидат економічних наук, доцент кафедри аналітичної економіки та природокористування Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки
Keywords: державне регулювання; діяльність газотранспортних підприємств; газотранспортні підприємства; нормативне забезпечення