Особливості змін умісту про- та протизапальних цитокінів у спортсменів залежно від типу енергозабезпечення фізичних навантажень - Назар, П.; Осадча, О.; Левон, М.; Nazar, P.; Levon, M.; Osadcha, O. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
Фізичні перевантаження значно збільшують ризик розвитку імунозалежних захворювань у спортсменів. Проведено вивчення особливостей розвитку системної запальної відповіді в спортсменів із різним типом енергозабазпечення фізичних навантажень. У результаті встановлено, що різні за типом енергозабеспечення навантаження зумовлювали активацію Тклітинно-цитокінового каскаду з підвищенням продукції про- та протизапальних цитокінів. . Physical overloads significantly increase risks of immune-depending illnesses development among sportsmen. Studies of peculiarities of the development of systematic inflammatory reaction among sportsmen with different types of physical loads energy-supply. As a result of the carried-out studies we figured out that different loads with different types of energy-supply predetermine the activation of T-cell-cytokine cascade with increase of productiveness of pro-inflammatory and anti-inflammatory cytokines.
Content Changes Peculiarities of Pro-Inflammatory and Anti-Inflammatory Cytokines Among Sportsmen Depending on the Type of Physical Loads Energy-Supply
Keywords: цитокіни; спортсмени; фізичні навантаження; cytokines; sportsmen; physical loads