Соціальна підтримка сімей, які пережили втрату члена родини внаслідок військових дій - Гаврилюк, Роман Андрійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Мета дослідження: визначити теоретичні засади та обґрунтувати шляхи та дієві заходи щодо надання соціальної підтримки сім’ям, які пережили втрату члена родини внаслідок військових дій. В бакалаврському дослідженні розкрито сутність та чинники соціальної підтримки окремих категорій сімей в часи війни. Проаналізовано проблеми та потреби сім’ям, які пережили втрату члена родини внаслідок військових дій. Охарактеризовано форми та методи роботи з сім’ями, що пережили втрату, які використовуються вітчизняними та зарубіжними соціальними агенціями та сервісними громадськими організаціями. Другий розділ роботи присвячений висвітленню особливостей соціальної підтримки та соціальної допомоги сім’ям, що втратили члена родини внаслідок війни, який напрацьований в управлінні соціальних служб для сімей, дітей та молоді та департаменті соціальної і ветеранської політики Луцької міської ради. Виходячи з результатів інтерв’ю працівників соціальних служб міста, контент-аналізу нормативних актів, документів та матеріалів сайтів установ, розкрито організаційно-змістове наповнення роботи з сім’ями, що пережили втрату члена родини внаслідок військових дій в Луцькій міській громаді. Запропоновано деякі шляхи та інструменти організації роботи з надання соціальної підтримки сім’ям, які пережили втрату члена родини внаслідок війни.
Keywords: соціальна підтримка; втрата; член родини загиблих; соціальний супровід; соціальні виплати