Формально-синтаксичні та комунікативні ознаки місцевого відмінка іменників - Костусяк, Наталія Миколаївна; Kostusyak, N. M. (Таврійський національний університет імені В.І.Вернадського, 2010)
У статті розглянуто місцевий відмінок на тлі синтаксичного рівня мови, обґрунтовано його первинні та вторинні формально-синтаксичні й комунікативні ознаки, вказано на внутрішню та зовнішню транспозиції локатива. In the article the locative case on the base of the syntactical language level is analyzed, its initial and additional forms of the syntactical and communicative characteristics are described, inward and outward transpositions of the locative case are shown.
Formally-syntactical and communicative characteristics of the nouns’ locative case
Keywords: місцевий відмінок; локатив; транспозиція; керований член речення; детермінант; тема; рема; locative case; transposition; main part of the sentence; determinant; theme; rhyme; 811.161.2’367.622:81’366.547