Соціальні умови функціонування особистих селянських господарств - Шматковська, Тетяна Олександрівна; Shmatkovska, Tetiana О. (Міністерство аграрної політики України, Інститут аграрної економіки УААН, 2008)
В статті проаналізовано динаміку показників вартісної і кількісної оцінки мінімального та раціонального продовольчих кошиків та витрат на придбання продуктів харчування, що надає можливість окреслити деякі аспекти соціальних умов функціонування та значення особистих селянських господарств у забезпеченні достатнього харчування сільського населення Волинської області. Встановлено, що базою матеріального добробуту в сільських поселеннях є особисте господарство. Окреслено основні умови, виконання яких, за реалій сьогодення, забезпечить появу об’єктивних можливостей зростання товарності та ефективності функціонування особистих селянських господарств.
Keywords: особисте селянське господарство; соціальні умови функціонування; сільське населення; грошові витрати; продовольчий кошик; товарність особистих господарств населення; матеріальний добробут