Стратегія підвищення якості вищої фізкультурної освіти - Карпюк, Роман; Karpiuk, Roman (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Указано, що система оцінювання результатів якості вищої фізкультурної освіти повинна бути багатофакторною й багатофункціональною. Якість вищої фізкультурної освіти відображає її відповідність як системи, процесу та результату цілям, потребам, нормам і вимогам основних споживачів: особистості, суспільства й держави. На якість вищої фізкультурної освіти здійснюють вплив різноманітні чинники, найважливішими серед яких є: 1) якість цілей освітнього процесу; 2) якість засобів й умов досягнення цілей освітнього процесу; 3) якість кінцевого результату освітнього процесу. The author points out that the system of assessing the results of quality of higher physical culture should be multifactorial and multifunctional. Quality of higher physical culture education reflects its correspondence as a system, process and result with aims, needs, norms and demands of the main consumers: personality, society and a state. Quality of higher physical culture education is influenced by various factors, the main of which are: 1) quality of aims of educational process; 2) quality of means and conditions of achievement of educational process aims; 3) quality of the final result of educational process.
The Strategy of Quality Improvement of Physical Culture Education
Keywords: стратегія; якість; вища фізкультурна освіта; strategy; quality; higher physical culture education