Жанрова атрофія в літературі: "за" і "проти" - Удалов, Віктор Лазарович; Udalov, Viktor L. (Волинський Академічний Дім, 2002)
У посібнику йдеться про одну з сумнівних літературознавчих «теорій» - «теорію» жанрової атрофії в літературі ХІХ-ХХІ-го ст. З позицій нового, цілісно-системного методу дослідження розглядаються вито-ки, хода розвитку, апогей цієї «теорії» та її повна суттєва безпідста-вність.
Keywords: жанрова атрофія; цілісно-системний метод; частково-системний метод; принцип домінанти