Методика побудови палеогеографічних карт за допомогою ГІС: МapІnfo Profesional i Vertical Maper - Десятник, В. В.; Desiatnyk, V. V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Описано алгоритм побудови палеогеографічних карт у програмному модулі Vertical Mapper картографічного пакета MapInfo Professional. Проаналізовано особливості побудови таблиць інформаційної бази для географічної прив’язки профілів свердловин. Схарактеризовано досвід побудови палеогеографічних карт іноземними й вітчизняними науковцями за останні десять років. Визначено оптимальну комбінацію системних налаштувань для побудови інтерпольованих палеогеографічних карт. За допомогою програми MapInfo Professional складено палеогеографічну карту покрівлі нерозчленованих обухівської та київської світ середнього−верхнього еоцену межиріччя Стохід−Горинь. The algorithm for constructing paleogeographic maps in Vertical Mapper software module mapping package MapInfo Professional were examined. The features of the building information database for georeferenced profiles were considered. The experience of building paleogeographic maps was haracterized by foreign and domestic scholars over the last ten years. The optimal combination of system configuration to build an interpolated pale geographic map were identified. It was made paleogeographic maps of undivided Obukhov and Kiev svytas of middle−upper Eocene watershed Stokhid−Gorin using Mapinfo Professional.
Methods of Construction of Paleogeographic Maps with GIS: MapInfo i Vertical Maper
Роботу виконано на кафедрі географії СНУ ім. Лесі Українки
Keywords: Vertical Mapper; MapInfo; ГІС; сітка трасування; поверхня; палеогеографічна карта; Vertical Mapper; MapInfo; GIS; grid; surface; paleogeographic maps