Особливості експериментальної методики занять аквафітнесом зі студентами спеціальної медичної групи - Головійчук, Ірина; Goloviychuk, Irina (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
Розглянуто обґрунтування основних положень і принципів, покладених в основу експериментальної методики занять аквафітнесом зі студентами спеціальної медичної групи. Проведено теоретичний аналіз наукової та навчально-методичної літератури стосовно напряму дослідження. Представлено авторську методику рекреаційно-оздоровчих занять з аквафітнесу в позанавчальний час зі студентами, які за станом здоров’я віднесені до спеціальної медичної групи. Розкрито загальнометодичні принципи й принципи оздоров- чого тренування; теоретичний і практичний компоненти; загальнопедагогічні та специфічні методи фізич- ного виховання, на яких ґрунтується експериментальна методика. Показано розподіл використаних засобів на блоки вправ; наведено перелік необхідних матеріально-технічних, педагогічних і медичних умов проведення занять. The justification of guidelines and principles, that are basic for experimental teaching methods of aquafitness trainings with the students of special medical group is considered The theoretical analysis of the scientific and educational materials according to the direction of the study is done. The author's methods of recreational and health aquafitness activities outside school hours with students, attributed to the special medical group is presented. The general methodological principles and the principles of fitness training, both theoretical and practical components, general pedagogical and specific methods of physical training, which is based on the experimental technique are revealed. The distribution of the means used to exercise blocks, a list of necessary infrastructure, educational and health conditions for the employment are presented.
Features of the Experimental Teaching Methods of Aquafitness with the Students of Special Medical Group
Keywords: студент; спеціальна медична група; фізичне виховання; рекреація; аквафітнес; принципи; компоненти; методи; засоби; student; a special medical group; physical education; recreation; aquafitness; principles; components; methods; tools