Види соціальної реклами за характером її завдань (на прикладі соціальної мережі «ВКонтакте») - Бусел, Лілія Ю.; Busel, L. Y. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У статті здійснено опис зафіксованих зразків зображальної соціальної реклами у тематичних групах «Социальная реклама» (http://vk.com/socialr), «Социальная реклама. D-factor» (http://vk.com/dfactor), «Вирусный маркетинг. Социальная реклама. Бизнес» (http://vk.com/club29205860) та в групі, яка не визначає свою тематику як соціальну, «Задумайся над этим фото» (http://vk.com/think.photo). Здійснено аналіз ефективності розміщення соціальної реклами у соціальній мережі, а також окреслено переваги молодого рекламоносія – Інтернету – над ЗМІ. Під час дослідження визначено основний критерій виокремлення та віднайдення зразків соціальної реклами серед інших. This article provides expressive analysis of social advertising examples fixed in thematic groups «Social advertising» (http://vk.com/socialr), «Social advertising. D-factor» (http://vk.com/dfactor), «Viral marketing. Social advertising. Business» (http://vk.com/club29205860) and a group that does not identify its subjects as social, «Think of these photos» (http://vk.com/think.photo). The author analyzes the efficiency of social advertising in social networks, and outlines the advantages of a young advertisement transmitter - the Internet - over the media. During the research the main criteria for distinguishing of social advertising from other types were defined.
Types of social advertising by the nature of its objectives (e. g. from the social network «VKontakte»)
Keywords: соціальна реклама; social advertising; характер завдань; nature of objectives; тематична група; thematic group; соціальна мережа; social network; «ВКонтакте»; «VKontakte»