Просторові особливості динаміки потоків біженців у регіонах світу - Патійчук, В. О.; Петрівська, О. М.; Patiіchuk, V. O.; Petrivska, O. M. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Досліджено сучасну динаміку кількості біженців у світі. Проаналізовані фактори появи біженства у регіональному контексті. Визначені основні напрями потоків біженців у регіонах світу та розкрито головні проблеми контролю нелегальних міграцій.The current dynamics of the refugees quantity in the world is studied. The facts of refugees appearance in the regional context are analyzed. The main directions of the refugees flows in the world are defined, the basic problems of the illegal migration control are revealed.
Spatial Features of the Refugees Flows Dinamies in the World
Keywords: біженці; гуманітарна криза; нелегальні мігранти; заробітчани; refugees; humanitarian aid; illegal migrants; seasonal workers