Основи психоконсультації та психокорекції - Магдисюк, Людмила Іванівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Мета викладання навчальної дисципліни є ознайомлення студентів з різноманітними методами розпізнавання індивідуально-психологічних особливостей, вміння оперувати тестами (стандартизованими мірилами) і якісними (не стандартизованими) оцінками особистості, забезпечити майбутніх працівників основами психологічних знань та загальних принципів психоконсультативної та психокорекційної роботи та застосовувати їх в різних сферах соціальної практики. Майбутні фахівці отримують знання основних закономірностей та особливостей вирішення психокорекційних завдань практики, що дозволять вирішувати різноманітні професійні завдання надання психологічної допомоги, постановки психологічного діагнозу скарги та проблеми клієнта, проведення аналізу психологічної ситуації клієнта та можливостей її врегулювання, консультування клієнта та надання необхідної психотерапевтичної та психокорекційної допомоги, враховуючи при цьому індивідуальні-типологічні, особистісні, гендерні та вікові особливості клієнта, психічний стан, соціальний і психологічний статус, обставини життя та розвитку.
Keywords: психологічне консультування; психологічна допомога; психодіагностика; особистість консультанта; психокорекція; психологія консультування різних категорій клієнтів