Стародавній Китай у дослідженнях сучасних українських синологів - Білик В. А.; Bilyk, Victoria (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У статті здійснено аналіз досліджень українських китаєзнавців з історії Стародавнього Китаю. Охарактеризовано матеріали щорічної міжнародної наукової конференції «Китайська цивілізація: традиція та сучасність», у яких висвітлено питання історії, філософії та культури старокитайських держав. Проаналізовано також публікації у фахових збірниках, зокрема «Китаєзнавчі дослідження» та «Східний світ», автори яких досліджують найдавніші періоди історії Китаю.The article analyzes the researches of Ukrainian sinologists about the history of ancient China. Characterized materials of Annual International Scientific Conference «Chinese Civilization: Tradition and Modernity», which highlights the history, philosophy and culture of ancient Chinese states. It is also analyzed publications in professional collections, including «Kytayeznavchi researches» and «Eastern World», whose authors explore the ancient periods of Chinese history.
Ancient China in the Studies of Modern Ukrainian Synologists
Keywords: Стародавній Китай; китаїстика; синологія; історіографія; джерело; епоха воюючих держав; Ancient China; Sinology; Historiography; Source; Epoch of Battling Kingdoms