Решение системы Шази и интегирование дифференциального уравнения Шази с шестью постоянными полюсами с помощью системы Mathematica - Чичурін, Олександр В’ячеславович; Chychurin, Oleksandr V.; Чичурин, Александр Вячеславович (Брестский государственный университет имени А.С. Пушкина, 2010)
Рассматривается нелинейное дифференциальное уравнение Шази третьего порядка с шестью постоянными полюсами. Используя возможности системы Mathematica, построен программный модуль, позволяющий находить решение соответствующей системы Шази и приведены программные средства, позволяющие находить решение уравнения Шази в численной или аналитической форме, а также осуществлять процесс визуализации и анимации частных решений. Chazy non-linear differential equation of the third order with six permanent poles is considered. Using the possibility of Mathematica system, program module allowing to find the solution to the corresponding Chazi system is built and program measures, allowing to find the solution to Chazi equation in a number or analytic form are given. Розглядається нелінійне диференціальне рівняння Шазі третього порядку з шістьма сталими полюсами. Використовуючи можливості системи Mathematica, побудований програмний модуль, який дозволяє знаходити розв’язання відповідної системи Шазі та наведені програмні засоби, які дозволяють знаходити розв’язок рівняння Шазі в чисельній або аналітичній формі, а також здійснювати процес візуалізації й анімацій частинних розв’язків.
Розв’язання системи Шазі та інтегрування диференціального рівняння Шазі з шістьма сталими полюсами з допомогою системи Mathematica
Solution of Chasy System and Integr ation of Chazy Differential Equation with Six Permanent Poles with the Help of Mathematica
Чичурін Олександр В’ячеславович - доктор фізико-математичних наук, професор кафедри геометрії і алгебри Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки
Keywords: системы Шази; уравнения Шази; система Mathematica; Chasy System; Chazy Differential Equation; Mathematica system; система Mathematica; рівняння Шазі; рівняння Шазі