Індивідуальний стиль вчителя і педагогічна взаємодія: теоретичний аспект - Мельник, Ірина Миколаївна; Melnyk, Iryna M. (My University, 2012)
У статті акцентовано на взаємозв’язку індивідуального стилю діяльності вчителя як механізму впливу на учня та педагогічної взаємодії як характеру взаємовідносин у професійній діяльності. Стверджується, що педагогічний вплив, педагогічна взаємодія прямо корелюють із індивідуальним стилем педагога. В статье акцентировано внимание на взаимосвязи индивидуального стиля деятельности учителя как механизма влияния на учащегося и педагогического взаимодействия как характера взаимоотношений в профессиональной деятельности. Утверждается, что педагогическое влияние, педагогическое взаимодействие прямо коррелируют с индивидуальным стилем педагога. The main accent in this article has been made on the interconnection between teacher`s individual style of activity as a way of his influence upon the pupil and the pedagogical interaction as a type of mutual relations in the professional activity.
Teacher`s Individual Style and Pedagogical Interaction (theoretic aspect)
Keywords: індивідуальний стиль педагога; педагогічна взаємодія; суб’єктний підхід; педагогічний вплив; взаємозв’язок; teacher`s individual style; pedagogical interaction; subjective approach; pedagogical influence; interconnection; индивидуальный стиль педагога; педагогическое взаимодействие; субъектный подход; педагогическое влияние; взаимосвязь