Квазіпотрійні халькогенідні системи Cu2X – BIIX – DIVX2 (BII – Zn, Cd, Hg; DIV – Si, Ge, Sn; X – S, Se, Te) - Марчук, Олег Васильович; Олексеюк, Іван Дмитрович (My University, 2019)
У монографії подано характеристику фазових рівноваг у системах Cu2S(Se) – HgS(Se) – Si(Ge)S(Se)2 і описано кристалічну структуру тетрарних фаз, що в них утворюються. Узагальнено інформацію про взаємодію компонентів у тетрарних системах Cu –BII – DIV – X на перерізах Cu2X – BIIX – DIVX2 (BII – Zn, Cd, Hg;DIV – Si, Ge, Sn; X – S, Se, Te). Рекомендовано студентам, аспірантам, викладачам та науковцям хімічних спеціальностей.
Keywords: кристалічна структура; фазові рівноваги; взаємодія компонентів; 544.[022.52+344.015.3]:546.[28+81+47/.49]’22/.24