Психологія здоров’я особистості - Козак, Галина Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Освітній компонент «Психологія здоров’я особистості» входить до переліку нормативних курсів професійної підготовки докторів філософії з психології. Програма курсу спрямована на поглиблене опрацювання як теоретичних засад, так і практичних аспектів збереження та зміцнення психологічного здоров’я особистості. Особливу увагу приділено вивченню психологічних чинників і принципів формування здорової особистості, а також умов, що сприяють підтриманню високого рівня психічного благополуччя. Вивчення освітнього компоненту забезпечує формування у майбутніх докторів філософії здатності до критичного мислення, інтеграції міждисциплінарних знань, здійснення психопрофілактичної, консультативної та дослідницької діяльності у сфері психологічного здоров’я.
Keywords: психологія; здоров’я; особистість