Психотерапія - Мушкевич, Мирослава Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Силабус містить в собі два проекти. Перший з них – це надзвичайно цікава і дуже скомпресована інформація про провідні сучасні методи психотерапії. Без цієї інформації зрозуміти, яке широке поле охоплює сьогодні ці методи, мабуть, неможливо. Другий проект цієї програми прихований і відкривається лише при дуже уважному вивченні представленої інформації і додаткової літератури. Цей проект полягає в самому стилі складання програми: вивчення представленого матеріалу можна почати з будь-якого розділу, навіть від останніх розділів до першого. Кожна частина програми і кожен розділ є достатньо самостійними і, разом з тим, без знання загального контексту залишаються неповними. Відтак можна сказати, що програма у своїй прихованій формі є свого роду компендіумом або й короткою енциклопедією знань з психотерапії. Мета курсу: дати студентам базові знання з психотерапії, про класичні та сучасні методи психотерапії, основні психотерапевтичні напрями та підходи, на основі здобутих теоретичних знань вдосконалити практичні навички ведення тренінгу терапевтично-консультативної діяльності.
Keywords: психотерапія; методи психотерапії; індивідуальна та групова психотерапія; психотерапевтичний процес