Опрацювання складу та дослідження антибактеріального мила - Сорокіна, Яна Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
За результатами аналізу сучасного ринку мил, опрацьованои особливості їх складу, сучасні вимоги до якості мила відповідно до вимог чинної нормативної дакументації, надано характеристику основних та допоміжних речовин, що використовуються в сучасній технології для виготовлення мил як лікарської форми, вивчено технологічні особливості виготовлення мил. За результатами досліджень обґрунтовано склад основи твердого мила, обрано антибактеріальні мила. Розроблено технологічну схему отримання мила.
Keywords: тверде мило; антибактеріальні властивості; виготовлення мила; технологія ліків