Лінгвістична модальність у контексті конструювання позиції англомовного суб’єкта дискурсивної діяльності - Ущина, Валентина Антонівна; Ushchyna, V.A. (Кам’янець-Подільськ. нац. ун-тет ім. Івана Огієнка, 2013)
У статті досліджується кореляція мовного вираження різних типів модальності з конструюванням суб’єктних позицій в англомовній дискурсивній ситуації ризику її учасниками, які у термінах нашого дослідження називаються суб’єктами дискурсивної діяльності. In this article the correlation between linguistic expression of modality and constructing of stance in the discourse risk situation is being researched.
Linguistic Modality and Stancetaking in the English Discourse
Keywords: модальність; modality; позиція суб’єкта дискурсивної діяльності; stancetaking; дискурсивна ситуація ризику; discourse risk situation