Транскордонна співпраця Польщі та України (казуси регіонального співробітництва: Вармінсько- Мазурське воєводство та Рівненська область) - Прокоп, М. В.; Prokop, M. V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Міжнародне міжрегіональне співробітництво є дуже важливим аспектом політики в галузі розвитку польських воєводств. Головним чином тому, що забезпечує обмін досвідом між регіонами з різних країн та підтримує ініціативи з поліпшення якості фукцйоновання регіоналних інституцій. Місцеве самоврадування Вармінсько-Мазурського воєводства надає велике значення відносини з Україною, Східним сусідом Польщі. Важливим аспектом для цієї співпраці є наявність великої і дуже активної групи української меншини в регіоні, тому у співпраця та це важливий аспект міжнародної політики воєводства.

Polish relation with Ukrainie are developing in 1991. Authors aim is present short outline of issues of Polish and Ukrainian international law regulation about crossborder regional cooperation casus
Cross-border cooperation in Poland and Ukraine (incidents regional cooperation: Warmian-Masurian Voivodeship and Rivne region)
Роботу виконано на кафедрі Східної Європи Університету Миколи Коперника в Торуні
Keywords: міжрегіональне співробітництво; Вармінсько-Мазурське воєводство; Рівненська область; транскордонна співпраця; регіон; Warmian-Masurian Voivodeship; Rìvne region; interregional cooperation; crossborder cooperation; region