Діяльність Державної архівної служби України в умовах російсько-української війни - Литвин, Анастасія Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У кваліфікаційній роботі комплексно проаналізовано реалізацію Державною архівною службою України державної політики у сфері архівної справи в умовах російсько-української війни 2014–2023 рр. та окреслено виклики і перспективи діяльності Укрдержархіву. Досліджено законотворчу та нормативно-правову роботу Державної архівної служби України та особливості забезпечення збереженості та формування Національного архівного фонду. Розкрито зміни у мережі архівних установ, спеціальних установ страхового фонду документації, особливості кадрового та фінансового забезпечення галузі, а також охарактеризовано стан цифровізації архівної справи.У дослідженні визначено ключові проблемні питання діяльності Державної архівної служби України в умовах російсько-української війни 2014–2023 рр. Особливу увагу присвячено перспективам і пріоритетам архівної галузі в Україні.
Keywords: Державна архівна служба України; архівна справа; Національний архівний фонд; російсько-українська війна; спеціальні установи страхового фонду документації; цифровізація; архівна галузь; архівні установи