Теорія і практика перекладу (англійська мова) - Печко, Ніна Миколаївна; Pechko, Nina M. (Східноєвропейський національний університет, 2013)
Навчально-методичні рекомендації складаються з теоретичного та практичного розділів та містять основні узагальнені теоретичні та навчально-прикладні положення курсу «Теорія і практика перекладу (англійська мова)» і розроблені для студентів V курсу факультету міжнародних відносин (спеціальностей “Країнознавство”, “Міжнародні відносини”, “Міжнародні економічні відносини”, “Міжнародна інформація”) з метою допомоги у підготовці до державного екзамену зі вказаної навчальної дисципліни. Структура навчально-методичних рекомендацій включає теоретичний розділ, що висвітлює основні теоретичні та практично-прикладні аспекти курсу «Теорія і практика перекладу», та практичний розділ. Останній містить тексти українською та англійською мовами й лексичні опори до них. Запропонований фактичний навчальний матеріал можна використати для тренування та вдосконалення навичок перекладу з української мови на англійську і навпаки, що є інструментарієм практичного застосування теоретико-прикладних положень курсу.
Keywords: теорія і практика перекладу