Академічне письмо: конспект лекцій - Мартинюк, Оксана Миколаївна (My University, 2021)
Рецензоване навчально-методичне видання призначене для студентів 1 курсу і має на меті сформувати у них академічну культуру, ознайомити з основами академічного письма, з правилами оформлення наукових робіт з дотриманням академічної доброчесності. Методична розробка містить теоретичний матеріал, завдання для самостійного опрацювання, перелік питань для обговорення, теми наукових есе з курсу, питання до заліку, перелік рекомендованої літератури та інформаційних ресурсів. Видання є чітко структурованим, матеріал допоможе студентам засвоїти особливості жанру академічного письма; здобути практичні навички усного і писемного наукового мовлення, досвід збирання і вивчення фактів, роботи з фаховими текстами, самостійного пошуку й опрацювання джерел.
Keywords: академічне письмо; академічна доброчесність; плагіат; оформлення статті/тез; наукове мовлення; ділова документація; 378.014:172 (07)